Ilmunud on kaks uut õppematerjali – rohepöörde rollimäng ja Läänemere uuringute esitlus

Ilmunud on uued keskkonnahariduslikud õppematerjalid Unesco ühendkoolide võrgustikult, mida kutsume õpetajaid üles aktiivselt kasutama!

„Roheootus: rohepöörde vastuoluline teekond“ on keskkonnahariduslik õppematerjal, mille eesmärk on aktiivõpe meetodeid, sh hariduslikku rollimängu, kasutades käsitleda maavarade kaevandamisega seotud keskkonna- ja sotsiaalseid probleeme ning tekkivaid konflikte. Materjal pakub sissevaate energia tootmiseks vajalike maavarade maailma ning annab õpilastele võimaluse näha erinevaid võimalusi ja lahendusi kestlikuma maailma kujundamiseks. Materjal sobib loodusainete valdkonna ainete lõimimiseks sotsiaalvaldkonna ainetega ning riikliku õppekava läbiva teema „Keskkond ja jätkusuutlik areng“ käsitlemiseks.

Juhendis on olemas ka vajaliku lisad rollimängu kaartide printimiseks ning eraldi on olemas slaidiesitlus materjalist ülevaate saamiseks.

Rollimängu sihtgrupiks on 15–19-aastased noored, osaleda saab 10–30 õpilast korraga.

“Läänemere probleemid ja uuringud” on Soome Keskkonnainstituudi teaduri Hanna Piepponeni loodud esitlus. Selles on toodud uusim ülevaade Läänemere olukorrast ning palju asjakohaseid pilte ja graafikuid, mida on hea õppetöös kasutada. Esitlus toimus Unesco ühendkoolide Läänemere Projekti õpilaste väljasõidul Soome, Harakka looduskooli 2024.a suvel.